Jumbo zet foodcoach in voor voetballers PSV

09-08-2018 (09:55) - Marketing

PSV en Jumbo Supermarkten hebben getekend voor een driejarige samenwerking die in het teken staat van gezonde voeding voor alle spelers en speelsters van de topclub.


Na een pilot met de selectie van PSV waarbij gebruik gemaakt werd van een zogeheten 'foodcoach-app' zagen beide partijen genoeg redenen om verder te gaan. Met de app kunnen de voetballers maaltijden voor thuis bestellen, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en trainingsschema. Ook kunnen zij een beroep doen op deskundig advies van een diëtist.

 

gezonde keuzes

Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten: “Sinds de start van het voetbalseizoen 2017-2018 is de Jumbo Foodcoach uitgebreid getest bij PSV. Terwijl de spelers waardevolle voedingsadviezen op maat kregen, deed Jumbo veel ervaring op met het vertalen van persoonlijke kenmerken naar het maken van bewuste en verantwoorde voedingskeuzes die passen bij het trainingsschema en de smaakvoorkeuren van elke speler. Het resultaat is een app die de voetballers in staat stelt om niet alleen de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding, maar ook thuis lekker te eten." 

 

op maat

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV: “Wij zijn altijd op zoek naar verbetering, staan open voor innovatie en voeren een toonaangevend foodprogramma. Een topsportdieet vraagt om een op maat gesneden, individuele benadering. Een voetballer die een wedstrijd heeft gespeeld, moet een dag later iets anders eten dan een speler die niet in actie is gekomen. Ook na een krachttraining is het belangrijk erop te letten welke voeding je tot je neemt. De Jumbo Foodcoach, integraal onderdeel van het medische programma van PSV, is hiervoor een perfect hulpmiddel." 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch