Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers

05-12-2019 (14:14) - Marketing

Het kerstpakket is de grote favoriet onder mensen in loondienst. Bijna alle werknemers (87 procent) ontvangen graag aan het einde van het jaar een kerstpakket of kerstcadeau en 82 procent van de werkgevers geven dat ook.
 
Ook een kerstgratificatie en een kerstfeest zijn populair. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van Intelligence Group uit het vierde kwartaal van 2019 onder 2.556 personen. Hoewel bijna twee derde (62 procent) van de werkenden graag een kerstgratificatie krijgt, is dit maar bij 38 procent van de werkenden het geval.
 

Sinterklaas

Het sinterklaasfeest is het minst populair onder werknemers. Voor 45 procent van de werknemers in loondienst wordt een sinterklaasfeest georganiseerd door de werkgever, terwijl maar 37 procent dit zou willen. Het Sinterklaasfeest geniet de grootste voorkeur in de leeftijdscategorie 30-50 jaar. Dit is vaak de leeftijd waarop deze groep kinderen heeft.
 

Kerstfeest

Het kerstfeest is met name populair onder jongeren tot 30 jaar. 62 procent van de werknemers in deze leeftijdscategorie zou graag willen dat dit georganiseerd wordt door de werkgever. Dit percentage daalt naarmate de leeftijd stijgt. Van de 30-50-jarigen zou iets meer dan de helft (53 procent) willen dat er een kerstfeest wordt georganiseerd en onder 50-plussers is dit 46 procent.
 
Ook onder zzp’ers is het kerstpakket het populairst als extraatje. 53 procent van de zelfstandigen zou dit graag willen krijgen van een opdrachtgever. Daarna volgen een kerstgratificatie (33 procent) en een nieuwjaarsreceptie (31 procent). Een sinterklaasfeest is ook onder zzp’ers het minst populair (22 procent).
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch