KLM lanceert Jet Legs op Instagram

KLM lanceert Jet Legs op Instagram

28-10-2019 (09:58) - Marketing

KLM-fans kunnen vanaf vandaag comfortabel reizen met de limited edition Jet Legs-trainingsbroek. De Jet Legs zijn verkrijgbaar via het Instagramkanaal van KLM en de KLM-webshop.


Ter gelegenheid van de introductie van de Jet Legs liet KLM onderzoek* doen naar de kledingkeuze tijdens het reizen van 1100 Nederlandse, Duitse, Britse en Noorse passagiers. Meer dan de helft (54 procent) stelt comfort voorop als ze op vakantie of zakenreis gaan met het vliegtuig. De trainingsbroek wordt echter nog niet gezien als onderdeel van een geschikte reisoutfit: bijna 50 procent van de ondervraagden wordt niet aangesproken door de uitstraling van reizen in sportkleding. Maar wanneer de trainingsbroek modieus gedragen kan worden, is 44 procent van deze groep wél bereid om voor deze optie te gaan. Daarom vroeg KLM vier modeprofessionals in Nederland, Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk om te laten zien wat er qua stijl allemaal mogelijk is met de Jet Legs.


Fred van Leer

Voor de Nederlandse markt shopte stylist en tv-presentator Fred van Leer een outfit bij elkaar waarin de Jet Legs centraal staan. De look van Fred is vanaf vandaag te vinden op de Instagramkanalen van KLM en Fred.
 

Gerecycled materiaal

De Jet Legs zijn in een gelimiteerde oplage van 5.000 stuks verkrijgbaar via het Instagramkanaal én de webshop van KLM. De comfortabele, blauwe broek is gemaakt van gerecycled polyester en elastaan. Ook de verpakking van de Jet Legs is gemaakt van gerecycled plastic.
 

KLM op sociale media

KLM speelt al sinds 2009 een voortrekkersrol op het gebied van diensten en campagnes via sociale media. Via deze kanalen ontvangt KLM wekelijks meer dan 180.000 vermeldingen, waarvan 35.000 vragen of opmerkingen. Deze vragen en opmerkingen worden persoonlijk beantwoord door 360 servicemedewerkers,  het grootste sociale mediateam ter wereld. KLM biedt de klanten 24/7 ondersteuning op WhatsApp, Facebook, Messenger, Twitter, WeChat en KakaoTalk in tien talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Frans, Chinees, Japans en Koreaans.

KLM was de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld waarbij klanten vluchtdocumenten en statusupdates via WhatsApp, Messenger en Twitter konden ontvangen. Bovendien was het de eerste Westerse luchtvaartmaatschappij op het Chinese WeChat. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch