Koop dit T-shirt en draag het statement

15-09-2021 (16:10) - Marketing

Van ‘Made in China’ tot ‘Made in Bangladesh’, we weten vaak waar onze kleding vandaan komt, maar niet hoe het daar gemaakt wordt. Duurzaam modemerk Goat Organic Apparel lanceert een T-shirt waarbij ze het ‘made in’ label aan de buitenkant plaatsen. Dit in hun strijd tegen de lage productie standaarden die door grote fast fashion merken bepaald worden in textielproductie landen als Bangladesh.
 
Lavinia Bakker, oprichter Goat: “Dit T-shirt is een hoeksteen van onze people-first standaarden. Door ons ‘Proudly made in Bangladesh’ label trots aan de buitenkant te plaatsen, laten we zien dat we niet hoeven te verstoppen waar en hoe onze kleding wordt gemaakt. Zo hoeft de drager zich ook niet schuldig te voelen. We dagen je uit om een high-street modemerk te vinden dat met een goed geweten hetzelfde durft te doen.”
 
Vanuit deze idealen wil Goat meer doen dan kleding verkopen, en is daarom hun Taking Action platform begonnen om zich in te zetten voor goede doelen die er echt toe doen. Miljoenen werkers in landen als Bangladesh krijgen al jaren systematisch onderbetaald, maar door de Coronacrisis zijn ze nog harder geraakt. Daarom gaat de opbrengst van het ‘Proudly made in Bangladesh’ T-shirt naar Labour Behind the Label, een fonds dat zich inzet voor textielwerkers wereldwijd.

Check www.goatorganicapparel.com


credits

Het idee en de campagne werden ontwikkeld door Lemon Scented Tea. De film kwam tot stand in samenwerking met We are Duffree.
Agency: Lemon Scented Tea
Klant: Goat Organic Apparel
Verantwoordelijk bij klant: Lavinia Bakker en Abigail Bakker
Regisseur: Emma Parkinson
Productie: We are Duffree

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch