Lancering rekenkaartspel voor spelenderwijs leren rekenen

Lancering rekenkaartspel voor spelenderwijs leren rekenen

18-10-2021 (12:50) - Marketing

Het rekenniveau en – inzicht van kinderen in het basisonderwijs holt achteruit, zo blijkt uit gegevens van het Nederlands Mathematisch Instituut. Om deze trend mede een halt toe te roepen, is het nieuwe rekenkaartspel Cijferstorm ontwikkeld. Door spelenderwijs te leren rekenen is het een belangrijke troef in de aanpak van rekenachterstanden en toenemend rekenanalfabetisme bij kinderen. Het spel is een initiatief van de bevlogen rekendocent Hans de Zeeuw.
 
De basis hiervoor werd maanden geleden gelegd met steun van de investeerders uit het WNL-programma Dragons’ Den. De Rotterdamse spelleninnovator Identity Games heeft het nu met De Zeeuw verder doorontwikkeld tot drie niveaus en spelvarianten voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 in het basisonderwijs. De spellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in alle filialen van Kruidvat.
 

Tienduizend exemplaren om uit te delen aan goede doelen

Voor de productie en verdere ontwikkeling van de spelvarianten hebben De Zeeuw en de Dragons aangeklopt bij Identity Games dat een trackrecord heeft op het gebied van educatieve spellen. "Het sluit mooi aan bij onze visie en ambitie om via een creatief spelaanbod te zorgen voor educatie en plezier. We hebben Hans geholpen met de doorontwikkeling van het spel en het speelbaar maken voor verschillende niveaus. Daarom is er nu van één uniek goed spel drie varianten gevormd. Hiervan zijn tienduizend stuks gereserveerd om in de loop der tijd ook uit te delen aan nog nader te bepalen goede doelen en organisaties die zich met het stimuleren van rekenvaardigheden bezighouden. Dit om echt overal het rekenniveau op te krikken", zegt Jeroen Nugteren, Managing Director van Identity Games.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch