Lavazza sluit aan bij duurzame richtlijnen Verenigde Naties

13-11-2018 (09:07) - Marketing

Lavazza zet steeds meer in op duurzaamheid en sluit daarmee sinds afgelopen jaar ook aan bij internationale richtlijnen. Zo  is het bedrijf toegetreden tot het Global Compact van de Verenigde Naties (VN). Deze koers blijkt succesvol: het Nuvolo Lavazza hoofdkantoor heeft een LEED® GOLD LEED®-niveaucertificering gekregen en is daarmee een van ' s werelds duurzaamste gebouwen. 


'Duurzaamheid zit in het dna van Lavazza', zo is te lezen in het duurzaamheidsverslag dat het bedrijf vandaag uitbrengt. Om up to date te blijven past de koffiebrander elk jaar de duurzaamheidsstrategie aan. In 2017 is deze strategie gebaseerd op de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN. Deze doelen lopen uiteen van armoedebestrijding tot aan duurzame energie en minder ongelijkheid.


Het afgelopen jaar heeft Lavazza al meerdere successen geboekt. Zo werd 82% van de aankopen die niet op koffie was gericht gedaan bij lokale leveranciers. Daarnaast komt 100% van de elektriciteit van duurzame bronnen. Dat geldt zowel voor productiefaciliteiten in Italië, en Frankrijk als voor het hoofdkantoor in Turijn.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch