Let it Grow zet bloemetjes buiten op Amsterdam CS

07-09-2017 (09:43) - Marketing

Van 7 september tot en met 30 november is er een conceptstore van Let it Grow ingericht op Amsterdam Centraal Station. De winkel moet mensen het positieve effect van bloemen en planten laten ervaren.
 

positief effect

Dit effect is wetenschappelijk bewezen. Uit het speciaal voor dit project gehouden onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat we elkaar meer vertrouwen door de geur van lavendel, dat de kleur van bloemen ervoor zorgt dat we een groter gevoel van hoop en blijdschap ervaren en dat het onderdompelen in groen de focus op de werkvloer aanzienlijk verhoogt. Zeker in het stadsleven een welkome ervaring, zo redeneert Let it Grow. 

conceptstore

Bezoekers van de conceptstore kunnen zelf beleven ‘hoe planten en bloemen hoop, vertrouwen en focus laten groeien’. Daarnaast is het mogelijk om producten in limited edition designverpakking te kopen. Ook is er een digitale natuurwereld ingericht door kunstenaar Thomas Traum en zijn er workshops te volgen. Het onderzoek van groen op stadsbewoners loopt nog steeds, dus bezoekers maken op hun beurt ook weer onderdeel uit van het onderzoek. 

onderzoek

Bovendien zijn deze effecten nu ook in. De bezoeker is onderdeel van Let it Grow’s nieuwste onderzoek naar de impact van groen op stadsbewoners, kunstenaar Thomas Traum (o.a. Kenzo, Dekmantel) laat je de wetenschappelijke uitkomsten ervaren in een digitale natuurwereld en er zijn verschillende workshops te volgen.
 
Let it Grow CS is onderdeel van Lil’ Amsterdam. Een tijdelijke verzamelplek van kunst, cultuur en ondernemerschap in Amsterdam Centraal. Je vindt de winkel in de Amstelpassage op Amsterdam CS.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch