Liliane Fonds opent restaurant waar je bewust buitengesloten wordt

06-02-2019 (13:12) - Marketing

Gisteravond opende Restaurant Buitensluiting officieel haar deuren in Amsterdam. Het is het eerste restaurant waar mensen op basis van uiterlijke kenmerken bewust worden buitengesloten. Onder leiding van Tooske Ragas en Miljuschka Witzenhausen werd het concept gelanceerd.

Restaurant Buitensluiting is een initiatief van het Liliane Fonds en ontwikkeld door bureau Tosti Creative. Gasten ervaren in het restaurant hoe het is om buitengesloten te worden, een probleem waar kinderen met een handicap in de armste gebieden van de wereld dagelijks mee te maken hebben. Met Restaurant Buitensluiting wil het Liliane Fonds aandacht vragen voor dit actuele en wereldwijde probleem.

Aan de hand van een draairad - dat fungeerde als ‘het lot’ - met uiterlijke kenmerken werd vastgesteld wie er wel en niet werd geserveerd. Gasten die gisteravond pech hadden en niet werden geserveerd, hadden de lichtste ogen aan tafel. De overige gasten kregen een heerlijk driegangen menu, samengesteld door Miljuschka Witzenhausen.

Het restaurant is vanaf morgen 7 februari t/m zaterdag 9 februari geopend voor publiek. Iedere avond geeft Miljuschka een slinger aan het draairad en wordt er opnieuw vastgesteld wie er die avond wel en vooral niet geserveerd zullen worden. Gasten die geweigerd zijn mogen wel aan tafel blijven zitten, maar krijgen enkel water en brood.

Het restaurant hanteert een vrijblijvend ‘pay-what-you-want’ principe. De opbrengst van Restaurant Buitensluiting gaat naar het Liliane Fonds. Reserveren kan nog via www.restaurantbuitensluiting.nl.


credits

Concept en productie: Tosti Creative
Film: ThisisVDO
Fotografie: Jordy Brada
Media: PRSSKD


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch