Lowlander vraagt subsidie aan op drinken van bier

24-06-2021 (14:52) - Marketing

Een week geleden lanceerde de Nederlandse bierbrouwer Lowlander een biertje dat klimaatverandering tegengaat. Voor iedere verkochte ‘Cool Earth Lager’ plant Lowlander namelijk één nieuwe zeegrasplant in het Waddengebied – deze plantsoort slaat gigantisch veel CO2 op. Zo wordt bier drinken dé makkelijkste en lekkerste manier om klimaatverandering tegen te gaan. Gekscherend noemden de botanische brouwers de Cool Earth Lager al een subsidiewaardig biertje. Toch voegt Lowlander daad bij woord en vraagt inderdaad subsidie aan op het drinken van hun bier. Om de aanvraag kracht bij te zetten verzamelt het biermerk de komende tijd in samenwerking met project Zeegrasherstel Waddenzee 10.000 handtekeningen.

Door voor iedere verkochte Cool Earth Lager één zeegrasplant te planten, neutraliseert de bierbrouwer de CO2-uitstoot van de productie van het bier én realiseren ze extra CO2-opslag. Bij de productie van de klimaatpositieve Cool Earth Lager wordt namelijk 0,5kg CO2 uitgestoten, terwijl één zeegrasplantje 25kg CO2 kan opslaan.


Petitie

Het doel voor de petitie is om 10.000 handtekeningen te verzamelen. De timing valt mooi samen met de aankomende Dag van het Wad op 26 juni, waarop aandacht wordt gevraagd voor het herstel van de bodem van het wad. Zowel door te proosten met een Cool Earth lager én door het ondertekenen van de petitie draag je hier aan bij. "Om aan te tonen dat de subsidieaanvraag menens is, planten we voor iedere handtekening nóg een extra zeegrasplant – in potentie dus 10.000 zeegrasplanten meer. We zijn vandaag met het team in Den Haag om zoveel mogelijk mensen te informeren over het belang van zeegrasaanplant en de eerste handtekeningen te verzamelen," aldus Frederik Kampman, Chief Botanical Officer bij Lowland.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch