Mijlpaal voor HAK en Voedselbank: 5 miljoenste pot groenten geleverd

25-02-2020 (11:29) - Marketing

De samenwerking tussen de voedselbanken en HAK heeft een mijlpaal bereikt. De groentefabrikant heeft deze week de 5 miljoenste pot groenten geleverd aan het distributiecentrum van de voedselbanken in de regio Arnhem.
 
HAK doneert sinds 2012 producten aan de voedselbank, zoals sperziebonen, doperwtjes met worteltjes en bruine bonen die 100 procent voedselveilig zijn, maar niet geschikt voor verkoop onder het HAK merk. ‘De  potjes hebben bijvoorbeeld deukjes in de deksel of zijn onvoldoende gevuld. Het past niet bij HAK om voedsel weg te gooien en deze producten zijn uitstekend geschikt voor consumptie’, legt Yolanda van Grootel van HAK uit. HAK coördineert de leveringen aan alle tien distributiecentra van de voedselbank en neemt daarbij ook alle kosten van de logistiek voor haar rekening.
 
Marlies van Amerongen van Voedselbanken Nederland: ‘Ondanks dat we dagelijks steeds meer aanvoer hebben van verse groenten, peulvruchten, fruit, zuivel en THT producten, is die nog niet elke dag constant. En dan is het perfect dat we altijd kunnen terugvallen op de groenten van HAK die we op voorraad hebben. Deze zijn lang houdbaar en bevatten tegelijkertijd wel gewoon alle vitamines en voedingstoffen doordat ze in het seizoen van het Hollandse land worden gehaald en daarna geweckt. Zo helpen we de gezinnen die leven van een bestaansminimum om toch een gezonde maaltijd met groenten te kunnen eten.’
 
Foto: Yolanda van Grootel van HAK overhandigt het 5 miljoenste potje aan Marlies van Amerongen (rechts).

 


Bureaus

Media

Economisch