Minder is meer bij FrieslandCampina's Optimel

10-04-2018 (14:29) - Marketing

FrieslandCampina vernieuwt de receptuur van alle producten van marktleider Optimel. De vernieuwde Optimel heeft meer smaak, maar minder ingrediënten. In de nieuwe receptuur zijn alleen die ingrediënten overgebleven die onmisbaar zijn voor het behoud van de lekkere smaak. De vernieuwde Optimel-producten zijn vanaf nu verkrijgbaar.


De aanpassingen in receptuur zijn samen te vatten in ‘minder ingrediënten, meer smaak’. Zo bevat Optimel drinkyoghurt nu meer en mildere magere yoghurt, geen kleurstoffen en alleen nog vruchtensappen van de naamgevende vrucht. Verder bevat het product minder sucralose. Daardoor smaakt Optimel drinkyoghurt frisser en lekkerder. Maar ook de andere productgroepen van Optimel zoals kwark, Griekse stijl yoghurt, yoghurt en vla zijn verbeterd.


grote stap

Met de aanpassingen aan het gehele Optimel-portfolio zet FrieslandCampina in Nederland een grote stap binnen de ambitie om eenvoudigere en puurdere producten met alleen onmisbare ingrediënten aan te bieden. FrieslandCampina werkt de komende jaren onder andere aan suikerreductie en aan producten met minder ‘onnodige’ ingrediënten. Daarmee speelt FrieslandCampina in op de behoeften van de bewuste consument.


mijlpaal 

“Deze lancering is een mijlpaal voor Optimel en FrieslandCampina” aldus Marieke Liesting-Noorlag, brandleader bij Optimel. “We hebben jaren aan de vernieuwde Optimel-receptuur gewerkt. Deze is vanzelfsprekend uitgebreid getest onder Nederlandse consumenten. Zij beoordelen de nieuwe receptuur van onze grootste smaak, de drinkyoghurt Framboos, als lekkerder. Dat is belangrijk, want smaak staat voor ons op de eerste plaats.” 


media- en activatiecampagne

De wijziging in receptuur zal niet ongemerkt gaan en gaat gepaard met een uitgebreide media- en activatiecampagne. Om consumenten zelf te laten ervaren dat Optimel nu nog lekkerder is, zullen in de komende weken bijna één miljoen gratis proefverpakkingen worden uitgedeeld.

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch