MINI mobiliteitspartner van Dutch Design Week 2021

MINI mobiliteitspartner van Dutch Design Week 2021

14-07-2021 (09:00) - Marketing

MINI is de nieuwe mobiliteitspartner van de Dutch Design Week (DDW), het grootste designevenement van Noord-Europa dat dit jaar van 16 tot en met 24 oktober in Eindhoven wordt gehouden. MINI zal de ‘Design Rides’ verzorgen met onder andere de volledig elektrische MINI Electric en de plug-in hybride MINI Countryman. Die worden gedurende het evenement ingezet als shuttledienst om bezoekers te vervoeren tussen de circa 120 locaties van DDW in Eindhoven.
 
Het thema van DDW 2021 sluit aan op de visie van MINI als onderdeel van BMW Group, die eind vorig jaar op de eerste plaats eindigde in de ‘autocategorie’ van de Dow Jones Sustainability Indices World and Europe (DJSI) en daarmee werd uitgeroepen tot duurzaamste autofabrikant ter wereld.
 
Vincent van Herk, hoofd Partnerships & Communities bij Dutch Design Foundation: “Voor Dutch Design Week gaan partnerships vooral over hoe we organisaties kunnen helpen profiteren van de kracht van design door de ontwerpers het podium te bieden. Met MINI als mobiliteitspartner kijken we uit naar onder meer de MINI Electric Design Rides met de ontwerpobjecten op het dak. Deze rondrijdende expositie laat je niet alleen de MINI Electric ervaren ­– zij brengen ook dit jaar weer als een soort van rode bloedlichaampjes de DDW-bezoekers van locatie naar locatie."  


Mobiliteit van de toekomst

Behalve de MINI Design Rides is MINI ook aanwezig met een expositieruimte waar het merk zijn visie toont op design, duurzaamheid en de mobiliteit van de toekomst. Een toekomst waarin een belangrijke pioniersrol is weggelegd voor MINI, dat begin 2025 zijn laatste nieuwe model met een verbrandingsmotor introduceert. Daarna worden alleen nog volledig elektrische modellen op de markt gebracht, die tegen 2027 ten minste 50% van de wereldwijde verkoop voor hun rekening nemen. Begin 2030 is het complete gamma van MINI volledig elektrisch.
 
“Wij willen graag laten zien hoe MINI een unieke en positieve impact maakt in de wereld – ‘BIG LOVE for the planet’ noemen we dat bij MINI”, aldus Daniëlle Dieben, Head of MINI Nederland. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch