Moonback is live: het eerlijke antwoord op Booking.com

15-09-2021 (17:34) - Marketing

De oprichters van de eerlijke boekingssite Moonback hebben woord gehouden: binnen een jaar na hun geslaagde crowdfunding waarbij 2 miljoen euro werd opgehaald, is de boekingssite voor hotels live.
Moonback is het antwoord op de manipulatieve praktijken, het monopolistisch gedrag en het uitknijpen van reizigers en hotels door de bestaande platformen en wil als eerlijk alternatief naast deze platformen bestaan. Op dit moment richt Moonback zich op citytrips in Europa waarbij Antwerpen de eerste stad is waar geboekt kan worden. Vanuit daar breidt het bedrijf uit naar andere steden. Binnenkort wordt de volgende stad bekendgemaakt.
 
Eerlijk een hotel boeken is in elk aspect van de boekingssite doorgevoerd. Dit staat haaks op wat bestaande platformen doen om mensen maar zo snel mogelijk te laten boeken en zo hun winst nog verder op te schroeven. 'Nog maar 1 kamer over' komt vast bekend voor. Het meest zichtbare eerlijke onderdeel bij Moonback is de kaart met zoekresultaten met alle hotels. Dus geen resultatenlijst waarbij het voor de reiziger onduidelijk is waarom een hotel bovenaan staat. De hotels betalen allemaal dezelfde lage commissie bij een boeking via Moonback. CEO Niels Meijssen: "Als je Moonback bezoekt, merk je pas hoe fijn het werkt en hoe irritant de andere boekingssites eigenlijk zijn met hun manipulerende praktijken."
 

De voorgeschiedenis: Beterboeken

In mei 2020 ging Moonback van start onder de naam Beterboeken na een LinkedIn-bericht van Niels over een boekingsplatform. Een bericht dat door meer dan 2,5 miljoen mensen werd bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. In het najaar werd door het team het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne en werd er gestart met de ontwikkeling van de boekingssite.
 

Start in Antwerpen

Antwerpen is dankzij de Antwerp Hotel Association en de gemeente Antwerpen de eerste stad die met Moonback samenwerkt. In 2019 bezochten 1 miljoen Nederlanders deze stad. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch