Nederlanders gamen dagelijks half miljard minuten

Nederlanders gamen dagelijks half miljard minuten

13-02-2020 (09:39) - Marketing

Nederlanders gamen samen bijna een half miljard minuten per dag. De smartphone is daarbij favoriet, het gamen op dat mobiele device verslaat met 35 procent het aandeel gebruiksminuten op de console (15%). Dat blijkt uit de tweede editie van de Smart Media Monitor, een onderzoek van Multiscope onder 3.600 Nederlanders.
 
Ongeveer 7,6 miljoen Nederlanders gamen gemiddeld 61 minuten per dag. In totaal dus bijna een half miljard minuten per dag. Gamen op de smartphone steeg ten opzichte van 2017 5 procent. De smartphone is daarmee het enige apparaat dat een stijging in gebruik laat zien. De gebruiksminuten voor de game console (-1 procent) en tablet (-4 procent) daalden. Voor de desktop en laptop is de speeltijd gelijk gebleven.
 

Smartphone favoriet bij vrouwen

Vrouwen gamen het meest op de smartphone: 43 procent, mannen 27 procent. Hetzelfde geldt voor gamen op de tablet (24 procent versus 14 procent). Mannen besteden op hun beurt weer meer tijd aan gaming op de desktop (23 procent versus 10 procent) en game console (19 procent versus 10 procent). Op basis van leeftijd valt op dat de smartphone alle leeftijdsgroepen aantrekt, maar 18- tot 49-jarigen in het bijzonder. De tablet en desktop worden vooral door 50-plussers gebruikt voor gamen. De game console is het populairst onder 18- tot 34-jarigen.
 

Candy Crush en Wordfeud 

De games Candy Crush (16 procent) en Wordfeud (13 procent) worden het vaakst gespeeld op de smartphone. Deze zijn voornamelijk populair onder vrouwen. Op de game console is FIFA veruit de meest gespeelde game. Bijna één op de vijf (18 procent) gamers speelt deze game het vaakst. Spellen zoals GTA (9 procent) en Assassin’s Creed (9 procent) volgen op enige afstand. Voor alle drie deze console games geldt dat mannen ze vaker spelen dan vrouwen.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch