Nederlandse bedrijven duiken massaal op Facebook en Google advertenties

Nederlandse bedrijven duiken massaal op Facebook en Google advertenties

07-10-2020 (10:04) - Marketing

Nederlandse MKB’ers investeren fors in betere zichtbaarheid online. Dat blijkt uit zoekopdrachten ingevoerd op Fiverr, het wereldwijde freelanceplatform voor diensten on-demand. De kleinbedrijf index van Fiverr laat grote verschuivingen zien ten opzichte van een half jaar geleden: het aantal zoekopdrachten naar bijvoorbeeld videoadvertenties voor Facebook nam in Nederland met bijna 200 procent toe.
 
“De overgang van een offline naar online economie is al jaren aan de gang, maar door de Coronacrisis worden alle soorten ondernemers gedwongen om hun werkwijze aan te passen”, merkt Peggy de Lange, vicepresident Internationale Expansie bij Fiverr. “Ondernemers hebben zelf niet altijd de kennis en kunde in huis om online aan de slag te gaan. Getalenteerde freelancers kunnen daarbij helpen.”

De afgelopen zes maanden groeide de zoekopdrachten in Nederland naar de volgende diensten het hardst:
Facebook video advertenties (+192%)
Google ads (+120%)
Affiliate websites (+119%)

Wereldwijd zijn soortgelijke verschuivingen zichtbaar: ondernemers zoeken onder meer naar dropshipping, Shopify promotie en webontwikkelaars. Stuk voor stuk diensten die ondernemers kunnen helpen in een wereld waar digitaal steeds belangrijker wordt.

De kleinbedrijf index van Fiverr analyseert data van miljoenen zoekacties op het wereldwijde dienstenplatform en stelt zo vast naar welke diensten, producten en websites ondernemers zich keren om zich te verzekeren van toekomstig succes. “Het afgelopen halfjaar was een grote uitdaging voor MKB’ers, ook in Nederland. Met de strengere lockdownregels van nu is de kou voorlopig nog niet uit de lucht”, weet De Lange. “Het aantal klanten dat over de fysieke drempel stapt, wordt minder. Bedrijven moeten daarom een manier vinden om hun omzet online te halen.”

Wereldwijd zijn dit de tien diensten die het hardst zijn gegroeid de afgelopen zes maanden:

Dropshipping; 319%
Shopify promotie; 247%
Youtube editing; 231%
Front End webontwikkelaar; 205%
Product Mockup; 186%
Facebook promotie; 174%
Social Media design; 158%
App ontwikkeling; 133%
Merknaam; 85%
Klantenservice; 85%

Fiverr’s kleinbedrijf index toont waar bedrijven wereldwijd behoefte aan hebben en daarvoor deden ze onderzoek wereldwijd waaronder in de landen Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Mexico, Portugal, het VK en de VS. Klik hier voor een gedetailleerd rapport.
 

Over Fiverr

Fiverr is een internationale e-commerce marktplaats waar ondernemingen van alle soorten en maten in contact kunnen komen met freelancers die digitale services aanbieden. Volgens Fiverr moet het afnemen van een dienst online net zo eenvoudig zijn als het doen van een aankoop bij een webwinkel. Fiverr is sinds vorig jaar genoteerd aan de New York Stock Exchange en lanceerde eind juni een Nederlandse site: nl.fiverr.com, onder meer omdat het aantal actieve Nederlandse opdrachtgevers op Fiverr met 15% groeide tussen februari en maart dit jaar. In de eerste helft van dit jaar telde Fiverr 2.8 miljoen klanten die diensten afnamen van freelancers in ruim 160 landen. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch