Next Gen Foods introduceert TiNDLE op Europese markt

Next Gen Foods introduceert TiNDLE op Europese markt

25-10-2021 (10:28) - Marketing

De snelgroeiende Singaporese food-tech startup Next Gen Foods - opgericht in 2020 - maakt dit jaar zijn Europese debuut en start daarbij in Amsterdam. De onderneming heeft in Nederland een ultramoderne productiefaciliteit, waar zijn belangrijkste product - plantaardige kip met de naam TiNDLE - wordt gemaakt. TiNDLE is al met succes gelanceerd in Azië en het Midden-Oosten.

Op dit moment bereidt Next Gen Foods zich voor op haar debuut in Amsterdam, dat wereldwijd geldt als toonaangevende hub voor voedselinnovatie en -technologie. Eerder dit jaar haalde de onderneming 30 miljoen dollar aan groeikapitaal op. Ook de Engelse topvoetballer Dele Alli trad toe als investeerder.


Na Europa de Verenigde Staten

TiNDLE, gemaakt van slechts negen eenvoudige ingrediënten, is het eerste product van Next Gen Foods, dat zich tot doel heeft gesteld het wereldwijde voedselsysteem duurzamer te maken met heerlijk eten. TiNDLE is veelzijdige, makkelijk te verwerken en te bereiden plantaardige kip, die tot elk gerecht kan worden verwerkt. Van saté tot schnitzel, als gebraden kip of kip cordon bleu. De plantaardige kip bevat geen antibiotica, hormonen, cholesterol of genetisch gemodificeerde ingrediënten. TiNDLE wordt inmiddels geserveerd in meer dan 150 restaurants in Singapore, Hong Kong, Macau, Kuala Lumpur en de Verenigde Arabische Emiraten. Naar verwachting betreedt TiNDLE begin 2022 de Amerikaanse markt, maar eerst is Europa aan de beurt, met Amsterdam als startpunt.


Wereldwijd

Next Gen Foods werd in 2020 opgericht door de in Brazilië geboren exporteur van gevogelte en veteraan van de voedingsindustrie Andre Menezes en de in Duitsland geboren Timo Recker, wiens familiebedrijf al drie generaties lang schnitzel en andere vleesproducten maakt. De ondernemers vonden elkaar in de ambitie om voedselproducten te maken die de afhankelijkheid van de veehouderij en de negatieve impact op mensen en milieu zouden verminderen.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch