Nieuw Brand: Troebel pils, heldere smaak

07-03-2017 (09:58) - Marketing

Troebelheid kennen we van appelsap, maar pils is normaal kraakhelder. Het is die helderheid die we waarderen in het gerstenat, het geeft het bier een fris imago. Nu is het uitgerekend Brand, een merk dat valt onder een groter merk dat het woord ‘helder’ in zijn slogan gebruikt, dat troebel bier gaat introduceren.

 
Het nieuwe Brand Ongefilterd Pilsener is een aanvulling op de Brand Pilsener en Brand Up. Michel Bormans, brouwer van Brand wil de consument een nieuwe ervaring bieden: ‘Pilsener is ons allereerste bier. Ook in die categorie willen we de bierliefhebber graag meer variatie bieden. We zijn er nu in geslaagd om een fantastisch ongefilterd pilsener te brouwen. Een pilsener dat natuurlijk troebel is en een zachte, volle smaak heeft.’
 
Het nieuwe Brand bier wordt omschereven als een volmout gebrouwen pils met dezelfde ingrediënten als de Brand Pilsener. De brouwers laten een gedeelte van de gist in het bier zitten, dit zorgt voor de natuurlijke troebeling en een andere smaakervaring.
 
De gist die voor de natuurlijke troebeling zorgt, zakt naar de bodem van de fles. Daarom vraagt Brand Ongefilterd Pilsener om een eigen schenkritueel. Nadat je de fles voor ¾ uitschenkt, wals je de achtergebleven gist door het pilsener. Vervolgens schenk je die ook uit. Zo komt de smaak van Brand Ongefilterd volledig tot z’n recht. Brand Ongefilterd Pilsener bevat 5,2% alcohol en is vanaf nu in de Brand horeca en in de supermarkt verkrijgbaar. 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch