Nieuw Tinki.nl vergelijkt 60.000 producten voor honden

03-10-2016 (09:36) - Marketing

De Nederlandse startup Elevar heeft het online hondenplatform Tinki.nl gelanceerd waar hondenbaasjes meer dan 60.000 producten kunnen vergelijken van 700 merken bij meer dan 35 webwinkels.


Tinki.nl wil hét hondenplatform van Nederland worden en is volgens de oprichters de eerste vergelijkingssite in de hondenbranche, een branche waarin jaarlijks 495 miljoen euro om wordt gezet.

betrouwbaar
Met 1,5 miljoen honden in Nederland richt Tinki.nl zich op hondenbezitters die niet alleen prijsgevoelig zijn, maar ook behoefte hebben aan betrouwbare informatie om keuzes te maken die direct van invloed zijn op het geluk en welzijn van hun huisdier. 'De meeste vergelijkingssites schieten hierin tekort”, vindt Gerben Lievers van Elevar. 'Ze vergelijken alleen prijs en kwaliteit, maar laten veel vragen van mensen onbeantwoord. Je kunt de prijs en kwaliteit van wasmachines wel vergelijken, maar waar moet je eigenlijk op letten als je een wasmachine koopt? Iedere consument oriënteert zich eerst en gaat daarna keuzes afwegen, die fases slaan veel vergelijkingssites over. Met Tinki.nl helpen we hondeneigenaren echt in iedere fase.'

ziektekosten

Naast een prijsalarm voor hondenvoer, reviewmogelijheden en veel filters voor alle producten, vergelijkt Tinki.nl ook ziektekostenverzekeringen voor honden. Dat systeem is volgens Lievers zo geavanceerd dat Tinki.nl volgens de AFM in juridische zin advies geeft en Tinki.nl ook de benodigde AFM-vergunning heeft. Lievers: “Voor het vergelijken van hondenverzekering op onze site raadpleegt onze database maar liefst 500.000 queries die we handmatig hebben ingevoerd.”

rassenvergelijker

De komende tijd wordt het hondenplatform uitgebreid met een rassenvergelijker, zodat mensen die overwegen een (nieuwe) hond aan te schaffen aan de hand van hun eigen kenmerken en die van de hond geholpen worden bij het vinden van het meest geschikte soort hond. Wie op zoek is naar een naam kan de hondennamengenerator raaplegen. Daarin heeft Tinki.nl 30.000 hondennamen opgenomen. Lievers  'We ondersteunen dus vanaf het moment dat mensen overwegen een hond in huis te nemen en blijven dat doen tot ze afscheid moeten nemen van hun trouwe viervoeter. We zijn achter de schermen ook bezig met de ontwikkeling van een online In Memoriam, waar mensen virtueel kaarsjes kunnen branden voor hun overleden hond.'

Meer over www.tinki.nl in Fonk Magazine 161. Deze uitgave verschijnt op 5 oktober digitaal en op 7 oktober in print.

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch