Nieuwe campagne en visuele identiteit Consumentenbond

04-10-2019 (12:19) - Marketing

De Consumentenbond lanceert 4 oktober een nieuwe reclamecampagne die is ontwikkeld door Dept. Met in het oog springende animaties en heldere copy wil de Consumentenbond een nieuw publiek kennis laten maken met de Consumentenbond.
 
Consumenten moeten dagelijks veel (en soms lastige) keuzes maken: het kiezen van de juiste zorgverzekering, het vergelijken van koptelefoons, of het afsluiten van een private lease contract. Waar ga je dan te rade? De Consumentenbond. De nieuwe campagne, die in samenwerking met Dept is ontwikkeld, brengt de grote hoeveelheid keuzes herkenbaar in beeld. Met de pay-off ‘Maak het jezelf makkelijk’ is bovendien direct duidelijk dat de Consumentenbond het maken van deze keuzes een stuk eenvoudiger maakt.
 
Maaike Kammerman, Routebepaler Merk & Integrale communicatie Consumentenbond: “Als Consumentenbond zoeken we de klant op en tonen we onze waarde door op een prettige manier in te spelen op de behoeftes van de consument, in alle koopfases. Dat past goed in de huidige wereld vol mogelijkheden, waar alles direct beschikbaar is, maar je niet weet wat echt is en wie je kunt vertrouwen. We maken moeilijke keuzes makkelijk, voor jong en oud.”
 

Nieuw logo

Tegelijkertijd introduceert de Consumentenbond een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, ontwikkeld door Studio Dumbar (part of Dept). Deze zijn terug te zien op de website, in de Consumentengids, boeken en predicaten. “De Consumentenbond vernieuwt zich op alle fronten. De nieuwe visuele identiteit maakt dat zichtbaar, voor de eigen mensen en voor het grote publiek”, aldus Tom Dorresteijn, Strategy Director bij Studio Dumbar.
 
De reclamecampagne start op 4 oktober op radio en social media. De animaties zijn vanaf 14 oktober te zien op verschillende DOOH locaties door het hele land. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch