Nieuwe merkpositionering Car2Go: 'proud to share'

13-09-2017 (12:41) - Marketing

Terwijl zij hun autodeelconcept wereldwijd uitrollen, ziet car2go een community ontstaan die zich verbonden en trots voelt over het feit dat zij samen de leefbaarheid van steden verbeteren. car2go speelt daarop in met een nieuwe merkpositionering ‘Proud to share’ die binnen een paar weken ook zichtbaar is op de 340 elektrische smartfortwo’s in Amsterdam.


Met ‘Proud to share’ benadrukt car2go het trotse gevoel van duurzaam mobiel zijn, in plaats van het simpelweg verplaatsen van A naar B. De gehele car2go-vloot van ongeveer 14.000 auto's in 26 internationale steden krijgt dezelfde look & feel. Onze hoofdstad is na Wenen en Stuttgart de derde stad die aan de beurt is.


van bezit naar gebruik wordt normaal

“Onze nieuwe positionering is gericht op de nieuwe generatie autoliefhebbers die zich zelfstandig en flexibel willen verplaatsen in de stad zonder dat ze een auto bezitten”, aldus Raphael Stange, Chief Marketing Officer van car2go Group GmbH. "We bedienen de stedelijke wereldburger die altijd flexibel wil zijn, milieubewust is en zichzelf als onderdeel van iets groters ziet. De nieuwe pay-off past perfect bij deze doelgroep en weerspiegelt het trotse gevoel wanneer je een auto deelt met gelijkgestemden."


bijdragen aan leefbaarheid van steden

Olivier Reppert, CEO van car2go Group GmbH: “Met ‘Proud to share’ verwijzen we enerzijds naar onze (toekomstige) members die flexibel, spontaan en comfortabel gebruik kunnen maken van onze auto’s. Anderzijds willen we benadrukken dat het delen van een auto de levenskwaliteit in steden verbetert en het de toekomst van mobiliteit aanzienlijk beïnvloedt. Deze zaken maken onze leden trots om onderdeel te zijn van de car2go community, want je deelt niet alleen een auto, je deelt ook een mindset."


36,7 miljoen autodeelgebruikers in 2025

car2go wil een wereldwijde revolutie in gang zetten als het gaat om stadsvervoer. Minder stedelingen gebruik laten maken van hun auto en steden uitstootvrij maken; dat is waar car2go zich voor inzet. In 2016 steeg het totaal aantal ritten met 40 procent naar 22 miljoen. De autodeeldienst heeft een wereldwijde community van 2,4 miljoen members op 26 locaties en meer dan 1,3 miljoen leden in 14 Europese steden. Het aantal car2go-leden blijft stijgen. Diverse studies* voorspellen dat het wereldwijde aandeel van autodeelgebruikers vervijfvoudigd naar 36,7 miljoen in 2025.


*Bron: Frost & Sullivan (2016): Future of Carsharing Market to 2025

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch