Novotel en Made Blue Foundation doneren geld aan drinkwaterprojecten

Novotel en Made Blue Foundation doneren geld aan drinkwaterprojecten

18-10-2021 (17:05) - Marketing

Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft in samenwerking met Made Blue Foundation 50 miljoen liter drinkbaar water gerealiseerd voor ontwikkelingslanden. Het hotel doneert via Made Blue Foundation geld aan drinkwaterprojecten. Elke geserveerde fles water in het restaurant stelt 1.000 keer de inhoud aan schoon drinkwater beschikbaar in Ethiopië, Tanzania en Vietnam. In de praktijk betekent dit dat er 700 liter per fles van 700 milliliter wordt gerealiseerd.

Novotel Amsterdam Schiphol Airport was een van de eerste hotels die zich achter het initiatief van Made Blue Foundation schaarde in 2017 met het water op tafel. Sinds kort gebruikt Novotel Amsterdam Schiphol Airport ook de kleinere, herbruikbare flessen waarmee de plastic flessen in de minibar op de slaapkamers worden vervangen. De afname van 1320 herbruikbare flessen was goed voor 660.000 liter schoon drinkwater en bracht de totale bijdrage van Novotel Amsterdam Schiphol Airport naar meer dan 50 miljoen liter.
 

Impact

Frank van der Tang, medeoprichter van Made Blue Foundation: "Door het vervangen van plastic flessen zorgen we voor lagere inkoopkosten en een mooie presentatie bij hotels en een duurzame manier van het schenken van water. Daarmee kunnen wij voor impact zorgen in landen waar bijna 800 miljoen mensen wonen die nog altijd geen toegang hebben tot schoon drinkwater."

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch