Onderbroekenlol van Hornbach op Utrecht Centraal

12-04-2019 (11:00) - Marketing

 In de stationshal van Utrecht Centraal staat vandaag de onderbroekenautomaat uit de campagne ‘Zó ruikt het voorjaar’ van bouwmarkt Hornbach. Met één druk op de knop komt een speciale onderbroek met een favoriete voorjaarsgeur uit de automaat. Reizigers kunnen zo de geur van het voorjaar ruiken.
 
 
“Veel Nederlanders denken bij het voorjaar aan frisse, zoete geuren van bloeiende planten”, vertelt Maarten Post, marketingmanager Hornbach Nederland. “Voor anderen is het de kenmerkende geur van gemaaid gras. Het voorjaar is hét moment om tuinprojecten, groot of klein, aan te pakken. Dat terras ligt er niet vanzelf. Daar komen bloed, zweet en tranen aan te pas. Voor ons is de geur van het voorjaar dan ook een optelsom van alle onderdelen, inclusief de inspanning die een tuinproject kost. De onderbroekenautomaat bevat gesealde onderbroeken met een voorjaarsluchtje. Bij het openen van de verpakking kunnen reizigers het voorjaar ruiken en ervaren hoe versgemaaid gras, bloeiende rozen en onbewerkt hout ruiken. We willen de reizigers in deze drukke stad zo laten ervaren wat de echte geuren van het voorjaar zijn en stimuleren om ook zelf de handen uit de mouwen te steken."
 

Campagne

De onderbroekenautomaat is onderdeel van de campagne ‘Zó ruikt het voorjaar’, die vooral in Duitsland behoorlijk wat stof deed opwaaien. Daar werd een petitie gestart, die zich uitsprak tegen een Aziatische dame in de televisiespot, die de lentegeur opsnuift. Hierop volgde ook in Nederland veel media-aandacht. “De campagnes van Hornbach zijn altijd opvallend en herkenbaar. Uitgesproken communicatie leidt tot uiteenlopende reacties, maar uiteraard is het nooit onze intentie geweest om iemand te kwetsen. Daarom hebben we deze onderbroekenautomaat dan nu ook naar Nederland gebracht', aldus Maarten Post. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch