Online video steeds vaker ingezet door marketeers

19-06-2018 (11:16) - Marketing

Marketing-professionals verwachten dat ze de komende jaren meer gebruik gaan maken van online video. Zo denkt meer dan de helft van de marketeers dat ze de komende drie jaar vaker social video’s gaan inzetten en de helft verwacht vaker instructievideo’s te gaan gebruiken. Dit blijkt uit de Online Video Monitor, een onderzoek dat ieder jaar wordt gehouden door SAMR, in opdracht van Quadia Online Video.


Nico Verspaget, directeur van Quadia: "We zien dat marketeers in vergelijking met het Online Video Monitor-onderzoek van vorig jaar vaker verschillende vormen van online video inzetten. Ook lijken de obstakels om online video in te zetten steeds lager. Dat komt waarschijnlijk door de groeiende vraag en doordat er steeds meer mogelijkheden zijn om verschillende soorten video te produceren en in zetten. Dat instructievideo één van de formats is die het helemaal gaat maken verbaast ons niet. Dit is namelijk content waarbij je de doelgroep antwoorden geeft op de vragen die ze hebben. Als je daarbij ook nog zorgt voor een herkenbaar format, dan is de kans groot dat je doelgroep je weet te vinden.”

 

alles online

Uit het onderzoek blijkt verder dat  47% verwacht vaker online commercials te gaan gebruiken, 44% zegt dit over interactieve video en 41% over gepersonaliseerde video. Pre-rolls scoren het laagst (21%) en zullen volgens het grootste gedeelte van de marketeers niet vaker dan nu worden ingezet. Daarnaast worden de bezwaren om geen online video in te zetten steeds kleiner.  De belangrijkste redenen die worden genoemd zijn tijd (44%) en kosten (34%).


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch