Ook de komende maanden geen reclame op NS stations

05-01-2020 (16:14) - Marketing

Het zal mogelijk nog maanden duren voordat de NS weer reclame kan laten zien op de reclameborden op NS-stations. Het spoorwegbedrijf gaat in hoger beroep tegen een eerdere uitspraak van het gerechtshof, vertelde een woordvoerder aan NU.nl. Hoeveel reclame-inkomsten de NS misloopt, kan de voorlichter niet zeggen
 
Begin vorige maand moest NS vijfduizend reclameborden en -posters de reclameboodschappen weghalen na een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, in een zaak die was aangespannen door JCDecaux.
Volgens JCDecaux had het contract van de NS voor de reclameborden, dat naar het Nederlandse Exterion Media en Ngage Media ging, moeten worden aanbesteed volgens Europese regels. Het gerechtshof gaf JCDecaux daarin gelijk.
 
Het spoorbedrijf zou JCDecaux een schadevergoeding op basis van de contractwaarde moeten betalen. JCDecaux claimt dat het daarbij om een waarde van 155 miljoen euro zou gaan. Hoewel de NS in hoger beroep gaat, bereidt het concern ook een Europese aanbesteding voor, zoals de rechter NS opdroeg in de uitspraak van 1 oktober. 

NU.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch