Oprichter Correctbook naar Zuid-Afrika voor toegankelijk schrijven

Oprichter Correctbook naar Zuid-Afrika voor toegankelijk schrijven

21-09-2021 (15:41) - Marketing

Sam van Tol, oprichter van de Rotterdamse sociale onderneming Correctbook, verhuist 2 oktober 2021 voor vijf maanden naar Zuid-Afrika om zijn doel om schrijven toegankelijk te maken voor iedereen kracht bij te zetten. In Nederland zijn de herschrijfbare notitieboeken van Correctbook inmiddels aardig bekend geworden.
 
De correctbook notitieboeken gaan oneindig mee. Zijn concrete doelstelling daarbij is in 2023 één miljoen kinderen van oneindig herbruikbaar schrijfmateriaal voorzien! De teller staat vandaag de dag op 502.270 kinderen.
 
Omdat herbruikbaar schrijfmateriaal ook duurzaam is, voorzag het idee van Sam op de Nederlandse en Europese markt in een belangrijke behoefte, namelijk de behoefte om te verduurzamen. Sam: "Ik woonde nog thuis bij mijn ouders en wilde dus vanuit Nederland iets doen. Daarom ben ik begonnen met een buy and give model, waarbij ik het schrijfmateriaal in Nederland ontwikkelde en verkocht en uit de omzet dezelfde Correctbooks naar kinderen in armoede doneerde".
 

Toegankelijkheid

"Doordat de materialen zo lang mee gaan en wij zelfs in de meest afgelegen gebieden kunnen leveren, maken we het schrijfmateriaal heel concreet goedkoper voor de doelgroep en wordt schrijven echt toegankelijk gemaakt," aldus Sam.
 
Een goed voorbeeld van een succesvolle samenwerking is de samenwerking die Correctbook heeft met Edukans. Binnen het programma 'Teaching with Impact' van Edukans wordt het schrijfmateriaal van Correctbook gebruikt. Daardoor kon Correctbook vorig jaar een flinke stap zetten in de richting van het ambitieuze doel van het bereiken van een miljoen kinderen met herschrijfbaar Correctbook materiaal.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch