Oproep HAK: doneer en vul de pot van de voedselbanken!

31-03-2020 (14:13) - Marketing

HAK is een hulpactie voor de voedselbanken gestart. Het bedrijf, dat vaste partner is van de voedselbank, roept consumenten op social media op om via een Tikkie de pot van de voedselbank te vullen.
 
Hiermee omarmt de groentefabrikant uit Giessen de donatiecampagne van de voedselbanken (#staysafeengeef) die sinds vorige week loopt. Het bijeengebrachte geld kan straks worden gebruikt voor het (bij)kopen van eten en worden aangewend voor extra kosten die samenhangen met onder meer de opgelegde extra hygiënemaatregelen en bezorgingen.
 

HAK verdubbelt

HAK laat weten dat het de eerste 50.000 euro die via de actie wordt opgehaald zal verdubbelen. Dit bedrag komt bovenop de potten met groenten en peulvruchten die het bedrijf gewoonlijk als vaste partner door het jaar heen doneert. Als ambassadeur van de voedselbanken ondersteunt ook chef-kok Herman den Blijker de actie.
 

Zware tijden voor de voedselbanken

De voedselbanken delen wekelijks aan 35.000 gezinnen voedselpakketten uit. De verwachting is dat dit aantal zal gaan stijgen. En juist nu is sprake van een forse hapering in de aanlevering van voedsel. Daar komt nog bij dat het samenstellen en uitdelen steeds moeilijker wordt vanwege de diverse hygiënemaatregelen en de tijdelijke sluiting van een aantal voedselbanken omdat een deel van de vrijwilligers in de risicogroep ‘ouderen’ valt. 

Doneer hier en vul de pot van de voedselbanken!

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch