Jupiler beschermt je oren

13-03-2018 (12:00) - Marketing

In een landelijke campagne roept Jupiler jongeren op om gehoorbescherming te dragen op festivals. Het festivalseizoen komt er weer aan, en samen met Alpine Hearing Protection gaat het biermerk aan de slag om de bewustwording rond dit onderwerp te vergroten.  


Rik Blokland
, Brand Manager bij Jupiler: “Wij vinden het belangrijk dat bierliefhebbers genieten op een verantwoorde manier, ook op het gebied van gehoorbescherming. Gehoorschade is nog steeds een onderbelicht probleem, en daar willen we iets aan doen. We zien in Alpine de ideale partner. Het aankomende festivalseizoen biedt de perfecte aanleiding om deze samenwerking uit te rollen.” 

 

piep in je oor

Alleen al in Nederland lopen jaarlijks meer dan twintigduizend jongeren gehoorbeschadiging op. De grootste oorzaak is het niet dragen van gehoorbescherming, terwijl het gemiddelde volume bij een concert of festival al na 5 minuten tot een permanente gehoorschade kan leiden. 


Sjoerd Groot,
Marketing Manager bij Alpine Hearing Protection:“Iedereen kent wel die vervelende piep in de oren na een concert of festival. Dit is een eerste signaal dat gehoorschade op de loer ligt. Een piep kan zelfs na één avondje uit al permanent zijn. Gelukkig is gehoorschade eenvoudig te voorkomen en je dag hoeft er absoluut niet minder leuk door te zijn. Met onze oordoppen, die zijn uitgerust met speciale akoestische filters, blijf je de muziek en je vrienden namelijk gewoon prima horen, terwijl je tegelijkertijd uitstekend beschermd bent. Die boodschap willen we bij jongeren overbrengen”


genieten met mate

Rik Blokland van Jupiler: 'Voor Jupiler en Alpine is het belangrijk om maat te houden. “Dat geldt voor een verantwoorde alcoholconsumptie, maar ook voor het gehoor. Wij hebben als wereldwijde bierbrouwer bijvoorbeeld al een heel duidelijke doelstelling om tegen 2025 20% van onze biervolumes te doen bestaan uit laag alcoholische en niet-alcoholische dranken. Met deze reden introduceren we landelijk Jupiler 0,0% en Jupiler Blue (3,3%). Nu komt er ook bij dat we gehoorschade willen tegen gaan op de festivals."


Vanaf midden maart 2018 ligt de speciale Jupiler Proefbox bij ruim duizend Nederlandse supermarkten in de schappen. Op deze actieverpakking wordt verwezen naar een speciale landingspagina op de website van Alpine, waar deelnemers hun gegevens kunnen achterlaten. Op deze manier maken zij kans op een set op maat gemaakte oordoppen ter waarde van €119,-. Verder zal Jupiler op de Nederlandse festivals actief Alpine PartyPlug oordoppen uitdelen.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch