PLUS draagt meeste Fairtrade premie af

05-02-2019 (09:49) - Marketing

PLUS richt zich op duurzaamheid en wil daarmee een voorbeeld zijn voor anderen. De keten heeft inmiddels dan ook de meeste Fairtrade gecertificeerde huismerkproducten van alle Nederlandse supermarkten. Het afgelopen jaar droeg PLUS daarvoor de hoogste Fairtrade premie af: 1.451.778 dollar. 


Het bedrag wordt onder meer gebruikt voor aanschaf van landbouwmaterialen, medische voorzieningen en verbetering van scholen en huisvesting. Consumenten betalen hiervoor geen hogere prijs, aangezien de premie wordt betaald door PLUS.


Het afgelopen jaar heeft de supermarktorganisatie de doelstelling behaald om de helft huismerkproducten waar cacao in verwerkt is Fairtrade gecertificeerd te hebben. In 2020 moet dit gelden voor alle huismerkproducten met cacao. 


nog veel werk te verrichten


Bij het vergroten van dit assortiment werkt PLUS samen met Stichting Max Havelaar. Directeur Peter d'Angremond: 'Er is nog veel werk te verrichten om de situatie van boeren en arbeiders te verbeteren. PLUS geeft het goede voorbeeld door voor haar huismerk, waar mogelijk, voor Fairtrade certificering te kiezen. Het is bewonderingswaardig dat zij de hoogste Fairtrade premie van alle Nederlandse supermarkten afdraagt, zeker gezien haar relatief kleine marktaandeel.'


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch