PLUS en COOP gaan samen verder als één coöperatie

PLUS en COOP gaan samen verder als één coöperatie

06-09-2021 (11:30) - Marketing

PLUS en COOP maken vandaag bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt om samen verder te gaan. Door de voorgenomen fusie ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van 550 winkels opererend onder de PLUS formule en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten.
 
Door het samengaan van PLUS en COOP ontstaat een sterke en concurrerende speler in het Nederlandse supermarkt landschap. De combinatie biedt een perspectief voor de lange termijn in de competitieve food retail markt, zowel voor de coöperatie als haar leden. PLUS en COOP hebben sterk overeenkomende kernwaarden. Zij hebben beide een focus op klanttevredenheid, duurzaamheid en maatschappelijke impact.
 
Met een sterkere financiële armslag kan verder geïnvesteerd worden in het winkelnetwerk en de hard groeiende online propositie. De samenvoeging levert op termijn naar verwachting jaarlijks 50 miljoen euro aan combinatievoordelen op.
 

Nieuwe coöperatie

Het fusiebedrijf krijgt één geïntegreerd servicekantoor in Utrecht. In de nieuwe combinatie wordt de statutaire directie gevormd door Duncan Hoy (algemeen directeur), Fred Bosch (financieel directeur) en Mayte Oosterveld (operationeel directeur). De raad van commissarissen (RvC) van de combinatie zal een evenwichtige samenstelling krijgen met afvaardiging vanuit beide organisaties, waarbij Harry Bruijniks de beoogd voorzitter van de RvC is. De coöperatie kent zowel ondernemersleden als consumentenleden. De voorzitters van de RvC van respectievelijk PLUS en COOP zijn verheugd dat de intensieve gesprekken hebben geleid tot een fusieovereenkomst.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch