Prins Claus Fonds viert 25-jarig jubileum met digitaal festival

Prins Claus Fonds viert 25-jarig jubileum met digitaal festival

06-09-2021 (15:39) - Marketing

Het Prins Claus Fonds bestaat 25 jaar en werd opgericht ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Prins Claus in 1996. Het Fonds nodigt iedereen uit om op 8 en 9 december online aanwezig te zijn bij een 25 uur durend digitaal festival. Met dit festival eert en viert het Fonds culturele vrijheid samen met inspirerende mensen van over de hele wereld.
 
Het programma met onder andere keynotes, films, workshops, muziek, dialogen, digitale exposities en culturele reportages, wordt samengesteld door de internationaal befaamde performance director en curator Ong Keng Sen met bijdragen van filosoof Achille Mbembe, schrijver en filosoof Djamila Ribeiro, architect Simón Vélez, danser en choreograaf Dada Masilo, cartoonist Zapiro en vele anderen.
 

Window to the world

"De markering van '25 jaar, 25 uur' is een festival van 24 digitale uren, eindigend in het laatste 25e uur live vanuit het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. De verschillende translokale contexten van over de hele wereld die het Prins Claus Fonds hebben geïnspireerd, zullen je woonkamer, je werkruimte, je slaapkamer, je keuken binnenstromen. We hebben besloten om niet te sturen en te controleren, maar om de stroom aan te moedigen, om open te zijn, om als water te zijn." aldus artistiek directeur 25 uurs programma Prins Claus Fonds, Ong Keng Sen.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch