Producten Fairtrade Original nu ook in Franse supermarkten

15-10-2020 (11:09) - Marketing

Het Nederlandse Fairtrade Original breidt verder uit over de grens. Na Duitsland ligt een selectie van de producten van het merk in de Franse supermarkten Carrefour en E.Leclerc in regio Parijs. Het gaat om 14 producten uit de Aziatische keuken van Fairtrade Original.
 
De ambitie van Fairtrade Original is om na deze eerste stap verder te groeien binnen Frankrijk naar een landelijke beschikbaarheid om zo nog meer positieve impact te realiseren voor de kleinschalige boerengroepen en verwerkers met wie Fairtrade Original samenwerkt.
 
Fairtrade Original werkt in Frankrijk samen met T&T Foods. Vidjai Jharap, Commercieel Directeur bij Fairtrade Original vertelt: 'T&T Foods doet het volledige beheer van het Aziatische assortiment in de twintig Carrefours en tweehonderd E.Leclercs waar de eerste lijn producten wordt geïntroduceerd.'
 

Groeikansen

De groeikansen in Frankrijk zijn belangrijk voor de boeren en verwerkers met wie het samenwerkt, laat Fairtrade Original weten. Een groei in de afzet van de producten betekent dat er meer ingrediënten verbouwd en ingekocht worden bij de lokale handelspartners. Doordat Fairtrade Original langetermijnrelaties aangaat met de boerengroepen en verwerkers, zijn zij in staat om verder te professionaliseren en te bouwen aan een duurzame toekomst voor hun coöperaties en families. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch