Record aantal Instagram-volgers voor Van Gogh Museum

05-02-2019 (10:10) - Marketing

Het Van Gogh Museum heeft de miljoenste volger op Instagram verwelkomd en is daarmee het eerste Nederlandse museum dat deze mijlpaal bereikt. Het Van Gogh kan zich daardoor scharen bij grote musea als The Museum of Modern Art in New York en het Louvre in Parijs.


Directeur Axel Rüger: 'Via onze social media kanalen bereiken we mensen wereldwijd, ook diegenen die niet naar het museum kunnen reizen maar wel geïnspireerd willen worden door het leven en werk van Vincent van Gogh. Zij tonen op hun beurt een grote betrokkenheid bij het museum, dat wij terugzien in de talloze reacties die we van onze volgers mogen ontvangen. Door onze social media worden mensen vanuit continenten over de hele wereld verbonden door hun liefde en bewondering voor Van Gogh.'
 

speciale video

Om dit heuglijke moment te vieren lanceert het museum op Instagram een animatie video waarin Vincent van Gogh zelf ontdekt dat hij een miljoen volgers heeft: Wat zou Vincent ervan hebben gedacht?. Via de post met deze video worden de fans bedankt voor hun waardering voor Van Gogh, iets dat hij in zijn leven nauwelijks heeft gekregen. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch