Remia voortaan 100% Klimaatneutraal

03-07-2017 (14:56) - Marketing

Remia heeft er hard aan gewerkt om 100% klimaatneutraal te kunnen produceren.  Al jaren is het bedrijf bezig met een actief beleid ten aanzien van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid.

Daarbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame grondstoffen en is Remia actief om de milieu-impact van haar activiteiten te beperken, bijvoorbeeld door steeds meer duurzame materialen te gebruiken en watergebruik te verminderen. 

1100 zonnepanelen
Het afgelopen jaar is er 600.000 euro geïnvesteerd in energiebesparende projecten. Om meer gebruik te maken van duurzame energie zijn er ruim 1100 zonnepanelen geplaatst op het Remia terrein in Den Dolder. Ook vergroent het bedrijf haar gas voor 100%. Daarbij is bewust gekozen voor windenergie. Om de CO2-reductie te beperken is er een warmtepomp aangeschaft om de restwarmte uit de fabriek in te zetten voor de verwarming van opslaglocaties. 

300.000kg CO2-reductie
Met deze maatregelen zal er meer dan 300.000kg CO2-reductie per jaar gerealiseerd worden. Remia compenseert de CO2-uitstoot verder met een mix van Gold Standard certificaten uit CO2-reductieprogramma’s. Sinds 2013 is Remia tevens actief deelnemer aan het initiatief Versnelling Verduurzaming Levensmiddelenindustrie van het FNLI (Federatie van Nederlandse Levensmiddelenfabrikanten).

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch