Ruim honderd winkels HEMA hebben nu internationale formule

22-06-2017 (13:37) - Marketing

HEMA heeft in de afgelopen maanden al ruim honderd winkels in Nederland en België ingericht volgens de internationale winkelformule. De eerste resultaten zijn volgens de retailer bemoedigend ondanks dat de winkels nog relatief kort open zijn.

inspirerender 
De winkelformule die HEMA voert in steden als Barcelona en Parijs wordt in ons land en bij onze zuiderburen zeer goed ontvangen. De formule is overzichtelijker en inspirerender vanwege de indeling in zogenoemde werelden. Niet alleen opent HEMA winkels in het buitenland, maar HEMA ziet ook in Nederland nog kansen om te groeien. Dit jaar openen er in ons land circa vijf nieuwe HEMA winkels hun deuren.

meer omzet
HEMA testte vorig jaar uitgebreid het internationale winkelconcept in tien winkels in Nederland en België. Klanten reageren enthousiast, wat leidt tot meer klantbezoeken en meer omzet in de winkel. Daarom besloot HEMA begin dit jaar om haar internationale winkelformule ook in de Benelux in te voeren. Klanten kunnen na de herinrichting van de winkels veel eenvoudiger artikelen vinden en met elkaar combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar.

pilot grote winkels
Op dit moment wordt het internationale winkelconcept uitgerold in 386 kleine winkels van HEMA in de Benelux. Later dit jaar start HEMA een pilot met haar grote winkels in Tilburg, Antwerpen en Brussel. Op dit moment wordt het internationale winkelconcept uitgerold in 386 kleine winkels van HEMA in de Benelux. Later dit jaar start HEMA een pilot met haar grote winkels in Tilburg, Antwerpen en Brussel. Waarbij ook voor de gehele food-afdeling een nieuw concept is ontwikkeld.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch