Samenwerking Hornbach en Justdiggit werpt vruchten af

16-07-2018 (13:53) - Marketing

De samenwerking tussen klimaatorganisatie Justdiggit en Hornbach werpt vruchten af. In 2018 heeft Justdiggit met steun van de bouwmarkt een oppervlakte van 1.360.000 m2verdroogd land in Kenia kunnen vergroenen.           


“We steunen non-profitorganisatie Justdiggit al drie jaar”, vertelt Maarten Post, marketingmanager van Hornbach Bouwmarkt Nederland. “Bij Hornbach staan klanten en hun projecten centraal, niet alleen nu, ook in de toekomst. Daarom maken we verantwoorde keuzes. Dat zie je terug in ons assortiment, maar ook in onze bedrijfsvoering, en daarom hebben we Justdiggit gesteund. Inmiddels zijn verschillende acties de revue gepasseerd. Zo is een deel van de opbrengst van de verkoop van planten aan Justdiggit gedoneerd. Met dit bedrag heeft de klimaatorganisatie een gebied van 1.360.000 m2verdroogd land in Kenia kunnen vergroenen, een oppervlakte zo groot als 190 voetbalvelden bij elkaar. Dat is zeker ook een verdienste van onze klanten in deze regio!”


Vruchtbare grond voor Keniaanse Maasai

“We hebben de opbrengst van de samenwerking met Hornbach specifiek geïnvesteerd in zuidelijk Kenia, het gebied dat thuis is voor de Maasai”, licht Wessel van Eeden, Marketing Director van Justdiggit, toe. “Zij zijn volledig afhankelijk van het land als bron van inkomsten voor hun voedsel.Maar het land was dor en droog en vee kon hier niet grazen. Dankzij dit vergroeningsproject is beplanting teruggekeerd. Daarnaast hebben we de lokale bevolking opgeleid, zodat zij de aarde in de toekomst groen en bruikbaar kan houden.”

 

 

 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch