Samsung introduceert foldable smartphones met Roadshow

14-09-2021 (11:34) - Marketing

Samsung zet de nieuwe smartphones Galaxy Z Fold3 en Z Flip3 5G op de kaart met een aantal activaties in verschillende Nederlandse steden in september. Samsung heeft Activatiebureau Dutch Moving Media en hun partner Xclusive betrokken bij de conceptfase en beide partijen zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Roadshow.

Op 11 augustus zijn de Galaxy Z Fold3 en Z Flip3 5G wereldwijd geïntroduceerd door Samsung. In Nederland wil het merk de introductie op een ludieke manier kracht bijzetten met een passende Roadshow. De Roadshow bezoekt in september onder andere Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Leidschendam.


Foldable

De Galaxy Z Fold3 en Z Flip3 5G kenmerken zich door het opvouwbare ontwerp. Dit was het uitgangspunt voor het concept van de Roadshow. Alles wat er te zien is tijdens de activatie laat dit vouwbare design van de smartphones zien. Voor de aankleding zijn spectaculars geproduceerd: twee levensgrote exemplaren van de foldable toestellen, inclusief een lenticulair scherm; twee Samsung façades van 3 meter hoog en een DJ booth, vormgegeven als de achterkant van de Z Flip3 5G.
 

Activaties

Er zijn acts te zien van slangenmensen (Corpus Acrobatics) die zich dubbelvouwen; er is een illusionist die muntjes om kan laten buigen en er lopen promotieteams rond die foldable flyers en gebrande fortune cookies uitdelen: dubbelgeklapte koekjes met een unieke code erin. Met deze code maakt de deelnemer online kans op een Galaxy Fold3 5G. Via de QR code op de achterzijde van de flyer komt de consument terecht in de AR Experience waarin de specificaties van de smartphones te zien zijn.DJ La Fuente verzorgt de muziek tijdens de activatiedagen. De Roadshow wordt ook online aangevlogen. Influencers als La Fuente en Jay Jay Boske zijn aangehaakt om de campagne ook via social media een boost te geven.
 
Dutch Moving Media, het activatiebureau van Samsung, heeft voor deze opdracht nauw samengewerkt met Xclusive

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch