Starters sluiten nu zelf hypotheek af bij SNS

14-05-2018 (11:01) - Marketing

Starters met kennis van hypotheken kunnen vanaf 14 mei ook zonder tussenkomst van een adviseur een SNS Hypotheek online afsluiten. SNS komt hiermee tegemoet aan de behoefte van starters die zelf een hypotheek willen regelen.


De bank vindt het belangrijk dat ze wel een bewuste keuze maken bij het aanvragen van een hypotheek. Je kunt daarom alleen de hypotheek zonder advies aanvragen als je de kennis- en ervaringstoets succesvol afrondt.


Overzichtelijker aanbod

Een deel van de starters van nu is zelfbewust, kritisch en denkt niet meer in traditionele kanalen. Zelf keuzes maken en regie voeren vinden zij belangrijk. Het hypotheekaanbod voor starters is tegenwoordig een stuk overzichtelijker. Vanuit (fiscale) regelgeving is het aantal risico’s teruggebracht. Zo mag je niet meer dan 100% van de waarde van je huis lenen, waardoor het risico dat je huis ‘onder water’ komt te staan is afgenomen. Ook zijn er minder productvormen waaruit starters kunnen kiezen die nog financieel aftrekbaar zijn. Bij een hypotheek zonder advies kun je alleen kiezen voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 of 20 jaar.

Zelf controle hebben

Ton Timmerman, directievoorzitter SNS: ‘Wij begrijpen dat ieder mens op z’n eigen manier controle wil hebben en houden over zijn of haar financiën. Waar sommige mensen advies willen, zijn er ook mensen die zelf hun hypotheek samenstellen en alles willen uitzoeken. Door nu ook hypotheken zonder advies aan te bieden voor starters, sluiten we aan bij die klantbehoefte en verbreden we onze dienstverlening.’


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch