Stockon lanceert No Waste Bread

Stockon lanceert No Waste Bread

20-11-2018 (13:42) - Marketing

Brood staat in de top drie van producten die het vaakst worden weggegooid, zo blijkt uit onderzoek. Daarom ontwikkelden Stockon en Incubaker een nieuw concept: No Waste Bread. Het brood moet na het invriezen even lekker zijn als daarvoor.


'Hiermee leg je een voorraad aan met de zekerheid van lekker zacht brood na ontdooien, elke keer precies zo veel je nodig hebt', stelt Eva Jansen van Incubaker. 'Dat betekent minder vaak weggooien en minder vaak boodschappen doen.' 


Om ervoor te zorgen dat de boterhammen lekker blijven, wordt het brood gemaakt van tarwe uit Frankrijk en Duitsland. Deze soorten bevatten volgens de makers van No Waste Bread veel eiwitten. De broodjes blijven daardoor stevig en elastisch, zonder dat ze klef worden.
    Op de verpakking van het brood worden tips gegeven om goed in te vriezen, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Zo zou het beter zijn om het brood voor het invriezen kort op een warme plek te leggen. Daardoor vriest het brood sneller in. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch