Swapfiets werkt samen met daklozen om fietsendiefstal tegen te gaan

16-08-2017 (10:40) - Marketing

Swapfiets, de start-up die fiets abonnementen voor een vast bedrag aanbiedt, werkt vanaf deze week samen met daklozen om fietsdiefstal tegen te gaan. De daklozen zullen zich inzetten in Amsterdam en Groningen om voornamelijk studenten aan een legale fiets te helpen.
 

Voor de lancering van de pilot is bewust gekozen voor de introductieweken, waarin nieuwe eerstejaars-studenten kennismaken met de stad. “In deze week worden er vaak veel ‘nummertjes’ gedeeld onder studenten waarmee gestolen fietsen besteld kunnen worden. Met dit idee willen wij een alternatief bieden”, vertelt Steven Uitentuis van Swapfiets.
 
Eind vorige maand werd Amsterdam toegevoegd aan de Swapfiets steden en stuitte in de stad op de aanhoudende problematiek rondom fietsendiefstal. Het aantal gestolen fietsen in de hoofdstad is landelijk het hoogst met afgelopen jaar bijna 9000 aangiftes. In heel Nederland werd er bijna 100.000 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets*.
 

zo werkt het

In plaats van online advertenties of marketing, maken de daklozen gebruik van het kanaal dat zij het beste kennen: de straat. Het staat de deelnemende daklozen helemaal vrij hoe ze de verspreiding willen aanpakken. In ruil voor hun inzet krijgen ze een maand gratis onderdak bij een daklozenopvang.
 

“Als iemand de stad en de straat goed kent dan zijn het wel daklozen. Door een samenwerking met hen aan te gaan, proberen we heling tegen te gaan, helpen we de daklozen en zorgen we dat de student gegarandeerd op een veilige fiets fietst,” aldus Steven Uitentuis.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch