The Flying Dutchman opent deuren

The Flying Dutchman opent deuren

21-07-2020 (09:34) - Marketing

Na een bouwtraject van ruim 1,5 jaar opende de cabin crew deze maand voor het eerst de deur van de levensgrote zilvergrijze KLM DC-3 op luchthaven Schiphol. De kleding voor de operators van The Flying Dutchman, Madurodam’s nieuwste attractie, is ontworpen door modeontwerper Michael Barnaart.
 
Barnaart bestudeerde voor zijn ontwerpen de eerste luchtvaartuniformen uit de jaren 50. “Mode is belangrijk om een tijdsbeeld te laten zien of een verhaal te vertellen. ‘Ik wil het futuristische gevoel uit die tijd meenemen naar nu, daarom zijn mijn uniformen een hedendaagse vertaling van de uniformen uit de jaren ’50.’
 
The Flying Dutchman is in de eerste plaats een eerbetoon aan de 100-jarige KLM. De luchtvaartmaatschappij en haar eerste President-Directeur, de markante Albert Plesman, waren één van de inspiratiebronnen voor Nederlanders tijdens de wederopbouw van ons land. Ze belichaamden precies dat waar Madurodam tijdens de beginjaren voor stond en nog altijd voor staat: een stukje hoop bieden voor de toekomst, door het mooiste van Nederland te laten zien.
 
Met The Flying Dutchman als grote publiekstrekker maakt Madurodam zich dus op voor topdrukte bij luchthaven Schiphol deze zomer. Uiteraard is bij deze attractie de 1,5 meter maatregel toegepast zowel in het buitengebied als in de cabine, net zoals de rest van het park is aangepast aan het Covid-19 protocol.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch