Tien jaar International Climate Week New York City

21-08-2018 (15:30) - Marketing

Burgemeester de Blasio en NYC & Company hebben aangekondigd dat Climate Week in de laatste week van september in New York City gehouden wordt. Tijdens Climate Week NYC worden internationale leiders vanuit de publieke-, privé- en de overheid sector bij elkaar gebracht om wereldwijde klimaatacties in New York City te bespreken en onder de aandacht te brengen.


"We zijn vereerd om The Climate Group en de Climate Week NYC voor het 10e jaar te verwelkomen", aldus Burgemeester Bill de Blasio. "Hier in New York nemen we gedurfde maatregelen tegen het klimaat. Door onze baanbrekende OneNYC strategie en ons ambitieuze 1.5°C plan zetten we ons in om de hoogste doelen van het klimaatakkoord in Parijs te bereiken. We gebruiken geen fossiele brandstoffen, verplichten dat onze grootste gebouwen hun uitstoot verminderen en investeren in elektrische voertuigen. Door investeringen in duurzaamheid bouwen we aan een eerlijkere stad voor iedereen."

 

hoofdstad van duurzaamheid

"Ons doel is om het groeiend aantal duurzame projecten in New York te gebruiken om de stad te positioneren als 'de hoofdstad van een duurzame wereld', aldus Fred Dixon, President & CEO van NYC & Company. "Van onze meest iconische parken die permanent autovrij worden, plannen voor de grootste boerderij op het dak van Jacob K. Javits Convention Center te huisvesten tot het omarmen van de City's Carbon Challenge, evenementen zoals Climate Week NYC zijn het perfecte platform voor onze stad en de wereld om te streven naar een manier om onze planeet beter te beschermen."

 

think big

Ongeveer 10.000 mensen uit meer dan 40 landen zullen naar verwachting 150 evenementen bijwonen waaronder paneldiscussies, concerten, tentoonstellingen en seminars. Op 24 september staat er een openingsceremonie gepland voor The Times Center in Manhattan met belangrijke sprekers en hoogwaardigheidsbekleders, waaronder Patricia Espinosa, Executive Secretary van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering, Edmund G. Brown, gouverneur van Californië, en president Jovenel Moïse van Haïti. 


Samen met Climate Week NYC heeft New York onlangs grootschalige evenementen, waaronder WorldPride in 2019, aangetrokken. Deze evenementen helpen mee om een nieuw record aan bezoekersaantallen te genereren. In 2017 verwelkomde New York 62,8 miljoen bezoekers.


Bureaus

Media

Economisch