Trombosestichting krijgt hulp van Bas Kosters

18-04-2018 (10:59) - Marketing

Bas Kosters, één van de meest uitgesproken ontwerpers van Nederland, zal dit jaar de Steunkous ontwerpen. De Steunkous is geen medische steunkous, maar een paar vrolijke sokken, dat door iedereen gedragen kan worden. De Trombosestichting heeft de Steunkous geïntroduceerd om meer aandacht voor trombose te vragen. Door aankoop van de Steunkous, steun je het werk van de Trombosestichting.

 

Aandacht voor trombose is hard nodig: het komt namelijk vaak voor en is ernstig. Eén op de 4 mensen overlijdt aan de gevolgen van trombose. Bij trombose blokkeert een ongewenst bloedstolsel de bloedstroom in een ader of slagader. Jaarlijks krijgen ruim 30.000 mensen een trombose in een ader in hun arm, been, of longen. En ruim 70.000 mensen krijgen een hart- of herseninfarct.


Bas Kosters: “Trombose heeft vele gezichten, en het heersende beeld over trombose is te eenkennig. Het is iets wat meer mensen raakt dan we denken, bewustzijn is dus zeer belangrijk. Ik probeer altijd met humor serieuze zaken te duiden, daarom zet ik mij met alle liefde in voor de Steunkous. Ik hoop dat we er een mooie vooruitgang mee zullen boeken.”


Stans van Egmond, directeur Trombosestichting Nederland: “Ik ben erg blij dat Bas de Steunkous dit jaar gaat ontwerpen. Dit zal niet alleen een mooi en origineel resultaat opleveren, maar het zal ons ook helpen om trombose extra voor het voetlicht te brengen.”

 

Bureaus

Media

Economisch