Urgente marketingthema's wetenschappelijk onderzocht

Urgente marketingthema's wetenschappelijk onderzocht

14-10-2021 (12:10) - Marketing

CMO-community CMOtalk en brancheorganisatie VIA slaan de handen ineen voor een nieuw, jaarlijks wetenschappelijk onderzoek onder marketingdirecteuren. Het wetenschappelijk onderzoek, genaamd CMOtalk/Pulse, is gebaseerd op de wereldwijd meest urgente marketingthema’s, waaronder innovatiekracht, wendbaarheid en purpose. Hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit Henry Robben leidt het onderzoek.

De samenwerking tussen de twee organisaties heeft als primair doel om te duiden wat deze thema’s betekenen voor de gehele branche en welke rol dienstverleners kunnen spelen om de doelstellingen van marketingdirecteuren te realiseren. Het zal daarom ook niet blijven bij het presenteren van de onderzoeksresultaten. Naast het onderzoek richt het initiatief zich op CMO-bijeenkomsten, papers en trendanalyses.


Strategische marketingthema’s

Het jaarlijks terugkerend onderzoek richt zich op drie vaste marketingthema’s; de innovatiekracht, wendbaarheid en purpose van organisaties. Daarnaast wordt het onderzoek per editie aangevuld met actuele marketinguitdagingen. De eerste betreft personalisatie, aangezien het verdwijnen van 3rd party-cookies uitdagingen geeft voor bereiksopbouw. Kanaalstrategie is de tweede uitdaging, gezien de versnelde mate van digitalisering door de covid-19 pandemie.

Klaas Weima, oprichter van CMOtalk: "Graag leveren we vanuit CMOtalk een relevante bijdrage aan onze topmarketeers community én het vakgebied. Met dit onderzoek willen we niet alleen de trends volgen maar ook helpen maken. En dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we trots dat we samen met de leidende brancheorganisatie en een gerenommeerde universiteit de krachten bundelen om dit initiatief te realiseren."


Wetenschappelijk fundament

Dit onderzoek geeft verdieping op de vraag waarom bepaalde bedrijven relatief en financieel beter presenteren dan anderen. Prof. dr. Henry Robben, Hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit: "Om onderzoek met toegevoegde waarde te doen is het belangrijk om te weten welke vraagstukken CMO's bezighouden. Dit onderzoek vergroot mijn kennis op dat gebied. Bovendien kan ik de uitkomsten gebruiken in colleges en verder onderzoek. Ook krijg ik op de lange termijn een gedegener beeld, dan wanneer je een eenmalig een onderzoek uitvoert."

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch