Veiling Land Rover levert flinke bijdrage voor bedreigde neushoorns

12-10-2018 (09:08) - Marketing

Een beeld van een neushoorn, gemaakt door Gerry McGovern, Land Rovers Chief Design Officer, heeft de Tusk-organisatie geholpen om in totaal 600.000 pond in te zamelen op een veiling ten bate van de bescherming van bedreigde neushoorns. Het was een van de 21 unieke, 1,2 meter lange beelden van neushoorns, die waren gedecoreerd door toonaangevende mensen uit de wereld van kunst en design. Creaties die waren te zien in de Tusk Rhino Trail in Londen. 


De tentoonstelling in Londen was het hoogtepunt van de Wereld Neushoorndag op 22 september. De veiling vond plaats aan de vooravond van de conferentie over illegale handel in wilde dieren (Illegal Wildlife Trade Conference) die de Britse regering organiseerde. De conferentie bracht wereldleiders samen om de illegale handel in wilde dieren onmogelijk te maken en met uitsterven bedreigde dierensoorten als de neushoorn beter te beschermen. 


Tusk is een Britse charitatieve instelling die bescherming van wilde dieren in Afrika als doel heeft. Tusk is opgericht in 1990. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch