WE Fashion zet zwaarder in op duurzame kleding

10-10-2018 (09:26) - Marketing

WE Fashion heeft een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van duurzame kleding. Onder de noemer ‘Fiber to Fiber’, een project rond innovatie voor circulaire economie binnen het European Clothing Action Plan, heeft het merk hard gewerkt aan de ontwikkeling van twee nieuwe garens gemaakt van gerecycled katoen.


Joris Aperghis, CEO WE Fashion: “We hebben textielafval weten om te zetten naar kwalitatieve nieuwe items. Dankzij het proces heeft de spinner waar wij mee samenwerkten kennis ontwikkeld over het spinnen van hergebruikte katoenen vezels. Deze kennis wordt nu gebruikt om door te ontwikkelen en garen met een nog lagere voetafdruk in meerdere kleuren te produceren. Ons uiteindelijke doel is dit garen, of een variant hierop, in te zetten voor toekomstige orders." 

 

hergebruik

WE Fashion werkt al jaren aan het verminderen van productafval, door inzameling en recycling van afgedankte kleding te stimuleren en te faciliteren. Hergebruik van grondstoffen wordt gezien als een goede mogelijkheid om ingezamelde kleding die niet in aanmerking komt voor de tweedehands markt, op een hoogwaardige manier te recyclen.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch