We mogen weer een woord wegstemmen!

30-11-2017 (12:45) - Marketing

Het is inmiddels een zeer populaire verkiezing geworden: Weg met dat woord! We hebben immers allemaal wel taalergernissen. Aan het eind van het jaar bonjourt het Instituut voor de Nederlandse Taal resoluut een woord uit onze collectieve woordenschat. Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt.

 

Top 10

Waar in 2013 kids werd gekozen tot meest irritante woord van het jaar, moet nu papadag eraan geloven. Het gezinsleven is kennelijk een rijke bron van taalergernissen. De verkiezing wordt in zowel Nederland als Vlaanderen gehouden. Hieronder de top 10 in beide regio’s
 
Top 10 Nederland
duurzaam
eigenlijk
genderneutraal
in je kracht staan
loverboy
papadag
shinen
soort van
stukje
super
 
Top 10 Vlaanderen
absoluut
comfortzone
dagdagelijks
eigenlijk
groentjes
ik heb zoiets van
leuk
me-time
naar de toekomst toe
super
 
In Nederland sta je dus eigenlijk alleen maar in je kracht als je met je loverboy op papadag stemt op een genderneutrale en superduurzame verkiezing waardoor je zeg maar op taalgebied soort van loopt te shinen door een stukje ergernis. Met name het feit dat deze woorden te pas en te onpas worden gebruikt, stoot Nederlanders tegen de borst. Ook zijn enkele termen in de top 10 vaag, overbodig en onjuist, zo oordeelt Nederland.
 
Vanaf vandaag kun je een week lang stemmen op www.wegmetdatwoord.org, op 7 december worden de verliezers van dit jaar bekendgemaakt.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch