Wetenschapper geeft tips om telefoonstress te voorkomen

Wetenschapper geeft tips om telefoonstress te voorkomen

22-07-2020 (12:35) - Marketing

Tienduizenden rode bolletjes in je e-mail én een oneindige stroom aan pushberichten. Veel Nederlanders hebben last van ‘fear of missing out’ en/of een overdosis aan informatie via hun smartphone. Hierdoor krijgt je brein een gevoel van urgentie. Simyo vroeg neurowetenschapper Erik Schoppen wat telefoonstress nog meer met je lichaam doet.
 
Denken dat je telefoon over gaat, terwijl er niemand belt. In paniek raken, omdat je batterij al voor meer dan de helft leeg is. Voor veel Nederlanders is dit geen gek fenomeen, want gemiddeld zit een Nederlander 2:15 uur per dag op zijn telefoon. Telefoons kunnen dus voor behoorlijk wat stress zorgen. Volgens neurowetenschapper Erik Schoppen heeft dit een negatieve invloed op je lichaam en daarom vindt Simyo dat het tijd is voor een adempauze. Aan telefoonstress kun je namelijk wat doen.
 
In een driedelige videoreeks vraagt Sim Only provider Simyo de wetenschapper om verschillende daily lifesaver-tips te geven. Schoppen geeft relativeringstips om telefoonstress te voorkomen, want voor veel mensen is een telefoon onmisbaar en dat heeft een negatieve invloed op ons lichaam. Vooral tijdens corona is dit voor jong en oud alleen maar duidelijker geworden. We willen nóg meer in contact met elkaar staan, omdat fysiek contact nu minder goed mogelijk is.
 
Bekijk hier de videoreeks met alle daily livesaver-tips van Erik Schoppen. Simyo zal de komende tijd ook meer tips van Schoppen delen via Instagram.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch