Yabbaduu: revolutie op de chocolademarkt

27-08-2021 (14:15) - Marketing

Een bio-startup uit Duitsland is erin geslaagd om 's werelds eerste "reukchocolade" te ontwikkelen. Het activeert de gelukshormonen dopamine en endorfine in de hersenen. Het kleine potje vol geluk bevat slechts 10 gram, maar het effect staat gelijk aan in totaal 200 repen chocolade, maar nu zonder de bijbehorende calorieën. Yabbaduu revolutioneert naar eigen zeggen hiermee de chocolademarkt.

"De weg naar de hersenen gaat door de neus", zegt Fabian List, een van de oprichters van Yabbaduu. Maar hoe werkt de chocoladedrug precies? "We hebben een complex proces gebruikt om de geur uit biologisch geteelde cacaobonen te extraheren. Yabbaduu wordt onder de neus en op de neusbrug ingemasseerd. De naar chocolade ruikende balsem activeert opioïdereceptoren in de hersenen en roept direct geluksgevoelens op."

Talloze medische onderzoeken tonen aan dat alleen al de geur van chocolade je gelukkig maakt en dopamine en endorfine aanmaakt.

Yabbaduu is vrij van kunstmatige en chemische toevoegingen. Het is puur plantaardig, watervrij, veganistisch, microplasticvrij en dierproefvrij. 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch