Zeeman komt met een heel dure én heel goedkope sneaker

27-05-2019 (10:18) - Marketing

Waarom zijn sommige sneakers zo duur? Om daar achter te komen is Zeeman zelf twee soorten sneakers gaan maken. Eén extreme sneaker, gemaakt zoals dure merken het doen. En één eenvoudige sneaker, gemaakt op de eenvoudige Zeeman manier. Het zijn volgens Zeeman allebei goede sneakers, maar met een groot verschil in prijs.
 

'Hybrid Z'

Voor de extreme ‘Hybrid Z' sneaker heeft Zeeman de aanpak overgenomen van de dure merken uit de fashion- en sneakerindustrie. "We maakten een uniek en opvallend ontwerp, als echt fashion statement. Door de sneaker in een beperkte oplage van 500 stuks op de markt te brengen, houden we de Hybrid Z exclusief. Met een uitgebreide marketing-campagne en social media creëren we een hype. Zo hebben we diverse influencers als Lizzy van der Ligt, Yuki Kempees en Sanne Poeze van GirlonKicks gevraagd om aan onze campagne mee te werken.
 
De extreme sneaker verkopen we online via een zogenaamde raffle en zal tijdelijk verkrijgbaar zijn in exclusieve pop-up stores in Nederland en België (Hobbemastraat 3,  Amsterdam,Kloosterstraat 60, Antwerpen). De Hybrid Z sneaker is er in maat 37 tot en met 45 en kost 200 euro.
 

'Basic Z'

Voor de Basic Z heeft Zeemand de eigen werkwijze gevolgd. Die gaat uit van een eenvoudig ontwerp met goede materialen als basis. "Deze sneaker hebben we in grote aantallen (20.000 stuks) laten maken. Vervoer ging, ruim gepland en voor de laagst mogelijke kosten, over zee. We hebben geen dure reclame ingezet, maar alleen een duidelijke productfoto. Op die manier is het ons gelukt om een kwalitatieve basic sneaker te maken, voor de laagst mogelijke prijs. De Basic Z is er in maat 37 tot en met 45 en is vanaf 1 juni te koop voor 12.99 euro in 600 Zeeman winkels en in onze webshop."
 

Over Zeeman

Zeeman opende in 1967 zijn winkeldeuren en is sindsdien uitgegroeid tot de winkel bij uitstek voor kwalitatieve basics en textiel voor het hele gezin, zoals baby- en kinderkleding, ondergoed, sokken, T-shirts, handdoeken en panty’s. Altijd voor de laagst mogelijke prijs.  werkplekken, normale werkweken en eerlijke lonen. Zeeman bezoekt hun fabrieken regelmatig om de productieketen te controleren en helpt zoeken naar een oplossing als er niet wordt gewerkt op de manier die is afgesproken.
 
zeemansneaker.com

Bureaus

Media

Economisch