Zoenende mannen tijdens WK-Kickoff met Björn Borg

14-06-2018 (15:01) - Marketing

Tijdens de openingswedstrijd van het WK voetbal in Rusland is vanavond via augmented reality een grote supportersvlag te zien met twee zoenende mannen met op hun wangen de vlaggen van Rusland en Saoedi-Arabië. Onder de kussende mannen is de tekst 'Love Will Win Tonight' te lezen. Het Zweedse sports fashion brand Björn Borg wil mensen aansporen om stelling te nemen tegen de onderdrukking van LHBTQ-rechten in het algemeen en huwelijksongelijkheid in het bijzonder.


Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director van Björn Borg: "Wij vinden dat sport liefde is en dat alle liefde gelijk is. De verborgen supportersvlag is onze manier om alle liefde die gedwongen is om verborgen te blijven in deze twee landen, een steuntje in de rug te geven. Het is een eenvoudige boodschap dat liefde, in the end, altijd overwint. Voor ons is er geen beter moment om dit debat een extra push te geven dan tijdens dit WK in Rusland." 

 

anti-discriminatie

Vandaag de dag is het ’homohuwelijk’ verboden in 87% van alle landen wereldwijd. In Rusland is het zogenaamde ’promoten’ van homoseksualiteit strafbaar en in Saoedi-Arabië wordt homoseksualiteit als een misdaad gezien, die zelfs bestraft kan worden met de doodstraf. De boodschap 'Love Will Win Tonight' wordt ook in de Russische media verspreid met onder meer advertenties in de populaire Russische krant, The Moscow Times. In de advertentie worden mensen aangespoord om zich in te zetten voor gelijkwaardigheid en huwelijksgelijkheid. Het initiatief is onderdeel van Björn Borg's Marriage Unblocked campagne.
 

 

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch